Zdravje in dobro počutje

DOBRNA MEDICAL – DIAGNOSTIČNO REHABILATACIJSKI CENTER

V Dobrna Medical ne enem mestu združujejo priznane vrhunske zdravnike. S podporo najboljše ekipe, sodobne tehnologije in znanjem, bodo za vas poskrbeli v najboljšem okolju, Termah Dobrna. Kjer v sožitju s sodobno medicino, zdravi tudi narava. Vse to, pa nas uvršča v sam vrh medicinskega turizma. Saj jim je vaše zdravje in zadovoljstvo, na prvem mestu.

V ambulantah bodo poskrbeli, da bodo s sodobno tehnologijo in vrhunskim znanjem, preiskave čim manj invazivne in z najnovejšo sodobno opremo, najkakovostnejše. Saj bo le tako, končna diagnoza natančnejša in nadaljnje zdravljenje učinkovitejše. Vse to, pa bo pripeljalo do hitrejšega okrevanja in izboljšanja kakovosti vašega življenja.

Opravljajo preventivne in kontrolne preglede in posvete s specialisti, poleg tega pa tudi nekatere laboratorijske preiskave, meritve gostote kostnega tkiva in ultrazvočno diagnostiko.

Ultrazvok_124280335_crop

Informacije:

Bazeni v Termah Dobrna

Bazeni s termalno vodo so na voljo v hotelu Vita in v Zdraviliškem domu. Alkalna termalna voda s temperaturo ob izviru okoli 35°C do 36,5°C, ki vsebuje primerne količine kalcija, magnezija in hidrogenkarbonata, je glavni zdravilni dejavnik v Termah Dobrna.

Topli vrelec na Dobrni so poznali že stari Kelti in Rimljani. Leta 1403 se je voda prvič uporabljala v zdravstvene namene. Od leta 1542 pa velja termalna voda na Dobrni za idealno sredstvo pri zdravljenju ginekoloških in uroloških obolenj, revmatičnih in revmatizmu sorodnih obolenj, zdravljenju bolezni in poškodb gibalnega sistema.

Termalna voda v Dobrni je zdravilna tudi za bolnike s perifernimi obolenji ožilja, za bolnike z nevrološkimi težavami, za vse s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim pritiskom, lažjimi obolenji srca in dihal. S pridom jo že desetletja uporabljamo za utrjevanje organizma in izboljšanje celotne psihofizične kondicije posameznikov in skupin. Glavni zdravilni dejavnik je kalcij- magnezij hidrogenkarbonatna alkalna akratoterma s temperaturo od 35°C do 36,5°C.  Zaradi kalcijevih ionov, ki jih voda vsebuje, deluje termalna voda iz Dobrne protivnetno in protialergično pri vseh kroničnih vnetjih prebavil in sečil. Ob tem pospešuje odvajanje vode in posredno pomaga pri izločanju ledvičnih in žolčnih kamnov iz telesa.

Ministrstvo za zdravje je potrdilo termalno vodo kot naravni zdravilni dejavnik.

terme_sauna02

Informacije:

Recepcija hotela Vita (pritličje)
☎ (03) 78 08 190
info@terme-dobrna.si
www.terme-dobrna.si

termalna_voda_dobrna

Sestava termalne vode

Sestavina (g/l)
Litij (0,000005)
Natrij (0,00393)
Magnezij (0,0210)
Aluminij (0,000014)
Cink (0,000034)
Nitrat (0,00142)
Hidrofosfat (0,00005)
Kalij (0,00093)
Kalcij (0,0744)
Klorid (0,00110)
Sulfat (0,0179)
Hidrogenkarbonat (0,3186)
Železo (0,000026)
Baker (0,000016)

Dežela savn v Termah Dobrna

V bazenskem kompleksu, v III. nadstropju hotela Vita, se nahaja kompleks savn z atraktivno ponudbo parnih in finskih savn ter dodatno pestro ponudbo za izvajanje Kneippovega programa.

Zbližanje s tradicijo sproščanja in čiščenja telesa v naši deželi miru, osvežitve in sprostitve, bo na vas delovalo blagodejno, tako kot vpliva na nas energija pozitivnih kristalov. Izbor kristalov, po katerih smo imenovali naše savne, predstavlja kratko spoznavanje kristalne dežele mineralov, ki jih skriva in odkriva zemlja.

Vsak ponedeljek med 16.00 in 19.00 je savna rezervirana samo za ženske.

terme_sauna02

Informacije:

Recepcija hotela Vita (pritličje)
☎ (03) 78 08 190
info@terme-dobrna.si
www.terme-dobrna.si

Scroll to Top

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

X
Skip to content