Dobrna v parku

Urnik: Doživetje se izvaja skozi vse leto
Trajanje: 1-2h
Izhodišče: TIC Dobrna
Prevoz: Peš
Število oseb: /
Cena doživetja: brezplačno / samovodeno

Več informacij: Dobrna-v-parku

Zdraviliški park, ki nudi tako možnost rekreacije kot tudi trenutke umiritve in počitka, je najboljša izhodiščna točka za spoznavanje lepot Občine Dobrna. Vzdraviliškem parku postavljen navidezni izkustveni center za goste, ki predstavlja in poveže celotno ponudbo občine.

Slika 1: Meja Občine Dobrna pomanjšana toliko, da se prilega velikosti parka in nudi raziskovanje znamenitosti občine na manjšem območju. Modra črta prikazuje meje občine, rdeče pike prikazujejo točke interesa.

Dobrna v parku omogoča gostom ogled vseh znamenitosti Dobrne na manjšem področju – v zdraviliškem parku. Gostje se med sprehodom po parku navidezno tudi sprehodijo po celotni Občini Dobrna in s pomočjo tehnologije ogledajo znamenitosti, ki so v realnosti oddaljene nekaj kilometrov stran. Na poti po parku vidijo tako kulturno dediščino kot razglede iz najvišnjih vrhov Dobrne. Ogled podatkov o znamenitosti ali objekta kulturne dediščine s pomočjo mobilnih naprav na točno določenih mestih v zdraviliškem parku. Torej ima vsaka od znamenitosti svojo navidezno mesto v parku.

Operacijo “Digitalizacija kulturne dediščine v Občini Dobrna” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

ZTŠK DOBRNA-TIC DOBRNA

ZTŠK DOBRNA-TIC DOBRNA

Dobrna 19b
3204 Dobrna
tic@dobrna.si 
03 780 10 64
Facebook: Visit Dobrna
https://www.visitdobrna.si

Klepet
Scroll to Top

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

X
Skip to content