Aktivnosti v naravi

TRIM STEZA

Trim steza Dobrna v dolžini 1550 metrov poteka po gozdu. Na njej se nahaja 20 točk z različnimi vajami. Po trim stezi tečemo ali hodimo od ene do druge točke in pri tem izvajamo različne vaje, ki so prikazane na tablah pri posamezni točki. Na tablah najdete tudi kratek opis kako se posamezno vajo izvaja in okvirno priporočeno ponovitev vaje.

 

Priporoča se vadba, ki jo posameznik prilagodi glede na svojo telesno zmožnost. 

ZEMLJEVID

MEDGENERACIJSKA TOČKA V PARKU DOBRNA

Medgeneracijska točka v parku Dobrna je osrednji prostor srečevanja  vseh starostnih in ranljivih skupin, kjer lahko uresničujejo svoje nematerialne potrebe po sprejetosti, človeški bližini in pripadnosti skupnosti. Pod krošnjami 200-letnih parkovnih  dreves, v šumenju bližnjega gozda,  ob cvetličnih nasadih se človek notranje uravnovesi in spontano odpre za komunikacijo z obiskovalci.

Sklopi  igral za različne starostne skupine otrok so kraj srečevanj mlajše, srednje in starejše generacije, kjer  zaživi pretok informacij, izkušenj preteklosti, pridobivanja znanj in veščin sedanjega časa ter nudi osnovo za medgeneracijsko vzgojo, za vseživljenjsko učenje.

Motorična igrala, napravi za skupinski fitnes v naravi, naprave za razgibavanje starejših, invalidnih in oseb s posebnimi potrebami omogočajo  večjo vključenost mladih, žensk in ranljivih skupin ter spodbujajo k zdravemu, aktivnemu življenjskemu slogu.

ZEMLJEVID

IGRIŠČA IN ŠPORTNI PARK TERM DOBRNA

Za tiste, ki niste ravno ljubitelji raznih pohodnih ali kolesarskih poti, so ob samem zdraviliškem parku na voljo tenis igrišče ter igrišče za odbojko, vrtni šah in balinišče. Več informacij o uporabi igrišč dobite na recepciji Hotela Vita. Možna je tudi izposoja palic za nordijsko hojo.  

Informacije:

TERME DOBRNA
Dobrna 50, 3204 Dobrna
☎ (03) 78 08 110
info@terme-dobrna.si

KOLESARJENJE

POHODNIŠTVO

VOŽNJA Z ELEKTRIČNIMI VOZILI

Za odkrivanje lepot okolice Dobrna imajo v Termah Dobrna na voljo za izposojo električna vozila različnih kapacitet.

Informacije:

TERME DOBRNA
Dobrna 50, 3204 Dobrna
☎ (03) 78 08 110
info@terme-dobrna.si

Scroll to Top

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

X
Skip to content